tekniikka_5.jpg
tekniikka_5.jpg

Daitoryu Aikijujutsu


Japanin perinteisin taistelutaito 1800-luvulta

SCROLL DOWN

Daitoryu Aikijujutsu


Japanin perinteisin taistelutaito 1800-luvulta

Daitoryu aikijujutsu on japanilainen kamppailulaji, jossa harjoitellaan kaikkia jujutsun osa-alueita aseellista ja aseetonta vastustajaa vastaan. Pääopettajamme on japanilainen Yutaka Amatsu 8. dan.

Seuran opettajilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kamppailulajeista, erityisesti daitoryu aikijujutsusta. Seurassa opettaa myös toinen lajin maahantuojista, Pasi Savoranta.

Harjoittelemme daitoryu aikijujutsua säännöllisesti ympäri vuoden. Harjoituksissa panostetaan jokaisen harrastajan kehittymiseen ja henkilökohtaiseen opettamiseen. Seurassamme on matala hierarkia ja käytetyt vyöarvot ovat ainoastaan valkoinen, ruskea ja musta.

Harjoitukset kestävät 1½-2 tuntia kerrallaan ja sisältävät aina lämmittelyn, venyttelyn, tekniikkaharjoittelun ja soveltavan harjoitteluosion jujutsun eri osa-alueisiin liittyen. Turvallisuus on aina etusijalla kaikissa harjoituksissamme.

Harjoitusajat

Ma 17:30-19:30
Ke 19:00-20:30
To 17:30-19:30

Yhteydenotot

+358 50 388 1507
info@sasuga.fi

 
 

Peruskurssi

Pääset mukaan harjoittelemaan ottamalla yhteyttä info@sasuga.fi / +358 50 388 1507. Mukaan harjoituksiin pääsee milloin tahansa, erikseen järjestettävien peruskurssien myötä tai osallistumalla tutustumisseminaariin.

Seminaarit

Järjestämme harjoitusseminaareja useamman kerran vuodessa. Ohjaajina toimivat lajin maahantuoja Pasi Savoranta sekä Mikko Montonen. 

Voit maksaa paikan päällä tai etukäteen tilille:
Tilinumero:  Nordea FI95 1014 3000 2406 77

BIC/SWIFT: NDEA FIHH.
Seminaarin hinta: 25€ (jäsenet 15€)

Aloittaminen

Seuramme harjoituksiin pääsee mukaan milloin tahansa. Voit aloittaa säännöllisen harjoittelun seurassamme yksin tai kaverin kanssa. Vaihtoehtoisesti voit järjestää isommalle ryhmälle räätälöidyn kurssin seuramme toimesta tai osallistua peruskurssille tai tutustumisseminaariin.

Linkkejä

Amatsu sensein haastattelu

Artikkeli Veden houkutus -näytelmästä Budoka-lehdessä

 

Ryhmille

Haluatko järjestää kaveriporukalle itsepuolustuskurssin? Onko työpaikallasi kiinnostusta tutustua kamppailulajeihin? Järjestämme ryhmille ja yhteisöille räätälöitävissä olevia yhden tai useamman opetuskerran kursseja jujutsuun / itsepuolustukseen liittyen. Tarjoamme valmiin harjoitteluohjelman, kouluttajat sekä harjoitustilan.

Kursseilla käydään läpi kamppailun eri osa-alueita aina ryhmän tarpeesta ja koosta riippuen. Jokainen harjoituskerta sisältää alkulämmittelyn, tekniikkaharjoittelun, loppujumpan ja venyttelyn. Harjoitteluvarusteena riittävät aluksi verryttelyasu ja t-paita.

Esimerkki kolmen (à 2 h) harjoittelukerran kurssista:

  1. Irtautumiset ja puolustautumiset erilaisista otteista (esim. kuristuksista, rinnusotteista, tarttumisista)

  2. Puolustautuminen lyöntejä ja iskuja vastaan (lyömisen perusteet, torjunnat, väistöt, vastatekniikat)

  3. Puolustautuminen maassa ja hallintaotteiden perusteet (puolustautuminen kuristuksesta maassa, erilaiset yksinkertaiset lukot ja hallintaotteet)

Ryhmäharjoittelu on tarkoitettu n. 10 - 20 hengen ryhmille. Muita rajoituksia ei ole.

Mikäli olet kiinnostunut järjestämään ryhmäkurssin, jätä meille tarjouspyyntö sähköpostilla.

 
 

Historiaa

Daitoryu aikijujutsun alkuperää ei ole pystytty selvittämään varmasti. Lajin tunnettu historia alkaa tyylin levittäjäksi kutsutusta Sokaku Takedasta (1859-1943), jonka sanotaan opettaneen elämänsä aikana yli 30 000 oppilasta.

Ainoa jolle Takeda-sensei myönsi lajin päästötodistuksen (Menkyo Kaiden) oli Takuma Hisa, joka jatkoi Takedan alkuperäisten tekniikoiden opettamista Asahi Shinbun -lehtitalossa. Hisa-sensei kokosi opetetut tekniikat ns. Soden-kirjoiksi, mistä tekniikat ovat saaneet nimensä.

Hisa-sensein läheisin oppilas oli toimittajana Asahi Shinbunilla työskennellyt Yutaka Amatsu, jolle Hisa myönsi Hiden 8. dan -arvon daitoryu aikijujutsussa ja opetti käytännössä koko lajin sisällön. Amatsu-sensei on Sasugan pääopettaja ja antanut seuran ohjaajille luvan opettaa alkuperäistä daitoryu aikijujutsua.