Jouni-Shihan.png
Jouni-Shihan.png

Bujinkan Budo Taijutsu


Taistelulaji Japanin sotakentiltä

SCROLL DOWN

Bujinkan Budo Taijutsu


Taistelulaji Japanin sotakentiltä

Bujinkan Budō Taijutsu on perinteinen japanilainen budō- eli kamppailulaji. Budō tarkoittaa sananmukaisesti sotataidon tietä ja taijutsu vartalon taitoa. Budō taijutsun harjoittelu sisältää aseetonta kamppailua iskuin, potkuin, nivelväännöin, heitoin ja kuristuksin sekä aseellisen kamppailun miekkaa, seivästä, keihästä ja muita perinteisiä aseita käyttäen.

Lajin harjoittelu perustuu ennen kaikkea pariharjoituksiin (kata) sekä niiden variaatioihin ja sovelluksiin. Harjoittelu tähtää luonnolliseen ja rentoon liikkumiseen sekä samojen kehonkäytön periaatteiden laajaan soveltamiseen erilaisissa tilanteissa. Hyvän taijutsun myötä minkä tahansa improvisoidun aseen tai välineen tehokas käyttö on mahdollista.

Aseettoman kamppailun keinoja ei ole millään tapaa rajattu esimerkiksi ottelusääntöjen vuoksi. Kilpailuja lajissa ei järjestetä. Harjoituksissa pyritään kunkin yksilöllisen taitotason mukaiseen turvalliseen suoritustapaan, jotta loukkaantumisilta ja turhilta harjoittelutauoilta vältyttäisiin. Aseilla harjoitellessa käytetään yleensä puisia tai pehmustettuja harjoitusaseita, joskin kokeneimmat oppilaat saattavat yksin tai keskenään harjoitellessaan käyttää joskus myös ”oikeita” välineitä.

Bujinkan Budō Taijutsu pohjautuu yhdeksän perinteisten
kamppailutaitojen (kobudō) tyylin tai “koulukunnan” (ryūha) opetuksiin. Nämä taidot on yhden nimen alle yhdistänyt japanilainen Hatsumi Masaaki (1931-), joka oppi ne opettajaltaan Takamatsu Toshitsugulta (1887-1972).

Suomessa lajiamme on harjoiteltu vuodesta 1985. Vallilan salin opettajat ovat käyneet aktiivisesti Japanissa harjoitusmatkoila ja osa on myös asunut vuosia Japanissa.

Harjoitusajat

Ma 17:00-18:30
Ke 19:00-20:30
To 17:30-19:30

 

Yhteydenotot

Jonne Harja
044 536 2213
etunimi.sukunimi(ät)gmail.com


Tatu Tamminen
050 340 0149