Hanmoodoo004.jpg
Hanmoodoo004.jpg

Hanmoodo


Monipuolista korealaista kamppailu-urheilua

Ilmoittaudu kurssille

SCROLL DOWN

Hanmoodo


Monipuolista korealaista kamppailu-urheilua

Ilmoittaudu kurssille

Hanmoodo on kamppailulaji, jonka korealainen suurmestari Young Suk 8. dan perusti 80-luvulla Suomeen. Laji on erikoinen siitä syystä, että vaikka se on ulkokuoreltaan kuin läpileikkaus taistelemisen kaikista eri muodoista, on siinä pohjimmiltaan kyse vain yhdestä asiasta: omien vahvuuksiensa löytämisestä.

Hanmoodo ei ole kaikkea kaikille, mutta se on jokaiselle jotakin. Se voi olla älykäs tapa urheilla ja huoltaa itseäsi, tai se voi olla myös tapa oppia spontaaniksi realistisissa vaaratilanteissa. Kaikki harrastajamme pääsevät tutustumaan kokonaisvaltaisesti potkuihin, lyönteihin, heittoihin, lukkoihin, aseisiin ja murskaukseen. Samalla tulee tutuksi myös turvallinen täyskontaktiottelun ja itsepuolustuksen harjoittelu yhtä tai useampaa vastaan, aseilla ja ilman. Vauhdikkaan ja monipuolisen harjoittelumme ansiosta potkit itsesi huippukuntoon ja hallitset itseäsi ennennäkemättömällä varmuudella.

Harjoitusajat

Ma 18:30-20:00 Peruskurssi
Ma 18:30-20:00 Alemmat vyöt
Ti 17:30-19:30 Ylemmät vyöt
To 19:00-21:00 Ottelu
Su 17:00-18:30 Peruskurssi
Su 17:00-19:00 Värivyöt

Yhteystiedot

Christian Pöyhönen
050 591 4143
christian.poyhonen@gmail.com

 

Peruskurssi

Hanmoodon voi aloittaa kuka tahansa peruskunnosta riippumatta. Tärkeintä alussa on yksilökohtainen kehitys riippumatta niinkään lähtötasosta. Kuntoa lähdetään ensimmäisten harrastusvuosien aikana kuitenkin määrätietoisesti nostamaan, jotta harrastaja oppii helpommin ja nopeammin erilaisia kamppailu- ja itsepuolustustaitoja. 

Hanmoodo Helsinki ottaa mukaan uusia harrastajia kaksi kertaa vuodessa keväisin ja syksyisin aloittamaan monipuolisen ja vauhdikkaan korealaisen kamppailulajiharrastuksen! Mikäli sinulla on aiempaa taustaa hanmoodosta, olet tervetullut jatkamaan harrastusta koska tahansa.

Ilmoittauduthan peruskurssille nettilomakkeella jo tänään, sillä paikat varataan tulojärjestyksessä! Kaksi ensimmäistä viikkoa saa kokeilla ilmaiseksi. Kurssi on tarkoitettu yli 15-vuotiaille, kestää n. 4 kk ja sen hinta on 120€.  klo 18.30. Harjoitukset ma klo 18:30-20:00 ja su klo 17:00 - 18:30. Peruskurssi alkaa 20.2. ensimmäisillä harjoituksilla.

Maksut

Saaja: Hanmoodo
Tilinumero: OP FI63 5790 1220 0868 14
Määrä:

  • Vuosimaksu 300 € / 12 kk
  • Kausimaksu 180 € / 6 kk
  • Peruskurssi 120 € / 4 kk

Viitenro: 1928
Eräpäivä: Ilmoittautumispäiväsi

 

Hanmoodon historia

Idea hanmoodon perustamiseen syntyi, kun Young Suk (oik. Soon Yoon Hwang) seurasi suomalaisia oppilaitaan, joista monet harrastivat yhtä lajia oppiakseen potkuja, toista oppiakseen heittoja, kolmatta oppiakseen asetekniikoita ja niin edelleen. Hän havaitsi eri lajien periaatteiden olevan usein ristiriidassa keskenään, mikä vaikeutti hänen oppilaidensa kehitystä. Näin Young Suk perusti hanmoodon, jonka tarkoituksena oli yhdistää monipuolisesti eri osa-alueet yhdeksi sointuvaksi kokonaisuudeksi.

Young Suk perusti ensimmäisen hanmoodoseuransa Kauhavalle 1989 ja siirtyi täysipäiväisesti kehittämään omaa lajiaan. Hän on tuonut hanmoodoon vaikutteita harjoittelemistaan korealaisista lajeista (taekwondo, hoijeonmoosool, gicheon ja haedong kumdo), länsimaisista lajeista (nyrkkeily ja paini) sekä kiinalaisista lajeista (taichi ja kungfu).

Hanmoodon perusarvoja ovat:

  1. Rauhallisuus
  2. Ystävällisyys
  3. Kunnioitus
  4. Kestävyys
  5. Moodo-henki

Hanmoodossa korostetaan ystävällisyyttä ja toisten ihmisen kunnioittamista. Tätä ohjetta pyritään noudattamaan jokaisessa asiassa ja tapahtumassa. Harjoitteluilmapiiri on rento ja kannustava. Jokainen asettaa itse harjoittelulleen tavoitteen ja harjoittelee omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa rajoissa.