7.jpg
7.jpg

Haedong Kumdo


Korean kahden miekan koulukunta

SCROLL DOWN

Haedong Kumdo


Korean kahden miekan koulukunta

Haedong kumdo eli korealainen miekkailu tarjoaa modernin miekkailun aloittajalle turvallisen ja mielenkiintoisen tavan harrastaa liikuntaa ja oppia näyttävää aasialaisten miekkojen käyttöä.

Kuulumme United World Haedong Kumdo Federation (UWHKF) -liittoon, joka toimii n. 30 maassa järjestäen niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin kilpailuja, harjoitusleirejä sekä ohjaajavalmennusta. Liiton perustaja ja maassamme usein vieraileva suurmestari Jeong Seong Kim (9. dan) on kehittänyt UWHKF:lle ominaisen kahden miekan tyylin (haedong ssangkumdo), tasapaino- ja hengitysharjoituksia (haedong kimu) sekä miekkatanssin (haedong kummu). Kaikki nämä sisältyvät harjoituksiimme.

Harjoittelun voi aloittaa milloin tahansa sopimalla asiasta opettajien kanssa tai ilmoittautumalla alkeiskurssille. Pohjavaatimuksia lajin harjoittelun aloittamiselle ei ole - vaadimme ainoastaan positiivista ja avointa mieltä!

Lajiin kuuluu perustekniikoita, paritekniikoita ja liikesarjoja sekä yhdellä että kahdella miekalla ja mustan vyön saavutettuaan harrastaja pääsee myös tekemään leikkausharjoituksia terävällä miekalla. Lajimme painottaa henkilökohtaista kehitystä ja sisäistä tyyneyttä, vaikka harjoituksissa nousee varmasti myös syke.

Harjoitusajat

TI 19:30-21:00 Vapaaharjoitus

KE 17:30-19:00 Värivyöt / peruskurssi

PE 19:40-21:00 Kaikki

SU 12:30-13:50 Kaikki / peruskurssi

 

Yhteydenotot

Peruskurssi:
Maddie Hentunen
044 016 1983
maddie(ät)miekat.fi

Johannes Hentunen
044 525 1196
jose(ät)miekat.fi

 

Maksut

 • Saaja: Helsingin Haedong Kumdo ry

 • Tilinumero: OP FI41 5720 9920 1342 27

 • Jäsenmaksut (viite 1902): 5 € (HUOM! suoritetaan VMA:n tilille FI63 5720 9920 1342 19)

 • Harjoitusmaksut (viite 1106):

  • Vuosimaksu 340 €

  • Kevätkausi (tammi-touko) 165 €

  • Kesäkausi (kesä-elo) 90 €

  • Syyskausi (syys-joulu) 135 €

  • 10 kerran kortti 75 €

  • Kertamaksu 10 € (kokeilukerta ilmainen)

 • Peruskurssi (viite 1009): 89€ (sis. 3 kk harjoittelua, jäsenmaksu + vyökoe)

 • Vyökoemaksut (viite 2008): 15€ jos oma vyö, muuten 20€

 • Varustemaksut:

  • Dobok 64€ (viite 3201)

  • Puumiekka 18€ (viite 3104)

 • Leirimaksut (viite 4307): leirikohtaisesti

Alennukset

Opiskelijat ja työttömät: -30% alennus harjoitusmaksuihin

Junior-perhealennus: Samassa ruokakunnassa asuva toinen ja sitä seuraava nuori harjoittelija saa 20% alennuksen kausiharjoitusmaksusta. Alennus koskee sekä sisarusten että vanhempien kanssa harjoittelevien junioreiden maksuja. Alennus ei koske 10 kerran kortteja.

Muut haedong kumdo -seurat: Suomen muiden haedong kumdo -seurojen jäsenet saavat 50% alennusta harjoitusmaksuista. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Vallgård Martial Arts: Muista salillamme harjoiteltavista lajeista saa -50% alennuksen, samoin kuin muut salilla harjoittelevat saavat -50% alennuksen haedong kumdon sekä harjoitusmaksuista. Alennus edellyttää täyden harjoitusmaksun maksamista jollekin salimme seuroista. Alennusta ei voi yhdistää opiskelija-alennukseen.

Kaverialennus: Jokaista vuoden aikana aloittanutta kaveria kohden saa seuraavasta harjoitusmaksusta 20€ alennusta. Alennuksen voi saada vain yksi harrastaja aloittanutta kaveria kohden. Vain uudet seuran jäsenet oikeuttavat kaverialennukseen.

Liikuntasetelit: Harjoitusmaksun ja peruskurssimaksun voi maksaa Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum saldolla, Luottokunnan virikeseteleillä sekä SporttiPassilla. Käyttäessäsi liikuntaseteleitä ota salilla yhteyttä Johannes Hentuseen.

Peruskurssi

Seuraava peruskurssi alkaa syyskuun 2019 ensimmäisellä viikolla (avoimet ovet koko viikon). Jos haluat aloittaa harjoittelun ennen sitä tai sen jälkeen, ota yhteyttä Maddieen: maddie@miekat.fi, 044 016 1983. Mukaan pääset ympäri vuoden. Ensimmäinen harjoittelukerta on ilmainen!

 

Haedong Kumdon historia

Haedong kumdon juuret ovat historian hämärissä Korean vaiherikkaassa menneisyydessä. Historiaa on vaikea varmentaa toisaalta vanhojen lähteiden puutteen ja toisaalta modernien lähteiden moninaisuuden vuoksi, mutta joitain kaikuja esimerkiksi vuonna 1790 julkaistusta Muyedobotongji-kamppailumanuaalista vielä lajistamme löytyy. Nykyisessä muodossaan laji kasattiin kuitenkin vuonna 1982 pohjanaan useat muut korealaiset miekkalajit, ja harjoittamamme kahden miekan koulukunta puolestaan muodostui vuonna 2001.

Nykyaikainen haedong kumdo (vaihtoehtoisesti haidong gumdo jne.) on yhdistelmä vanhaa, uutta ja lainattua, kuten monet muutkin kamppailulajit. Varmuudella voidaan sanoa, että korealaiseen miekkailuun on vaikuttanut vahvasti japanilainen miekkailu, mutta toisaalta Korean kansallishengen noustessa vuoden 1945 jälkeen japanilaisia vaikutteita pyrittiin myös karsimaan.

Laji on levittäytynyt useaksi lajiliitoksi, joiden harjoittama kumdo saattaa poiketa toisista paljonkin: omana erikoisuutenamme on runsas kahden miekan käyttö, jonka harjoittelu aloitetaan jo peruskurssilla. Haedong kumdon kehitys jatkuu edelleen ja myös lajin opettajat oppivat joka vuosi suurmestariltamme jotain uutta.